Ideja po ustanovitvi radia je dolga dozorevala oziroma bila želja današnjega urednika in ustanovitelja Dejana Pogačnika, ki je nekoč še v najstniških letih imel željo imeti svoj privatni radio. Želja se mu je uresničila šele danes v poznih 40-ih letih z ustanovitvijo spletnega Radia BONA DEA, ki bo deloval kot neprofitna, hobi dejavnost.

Tranzistor RADIA BONA DEA

Projekt spletnega radia je dobil krila in takojšnjo realizacijo po sestanku Dejana z bivšim sodelavcem Alešem Drofenikom, ki je starosta slovenskih disko jezdecev takrat še vinilnih plošč in dolgoletni glasbeni maestro plesnih večerov Festivalne dvorane.

Prva oddaja Nostalgični radio ki je šla v spletni eter je bila predvajana 22.12.2012. Druga oddaja Nedeljski Intermezzo in tretja najbolj poslušana oddaja je bila pa posvečena kralju nedeljskih večerov na Radiu Ljubljana Marjanu Kralju. Vse posnete oddaje najdete v arhivu http://mixlr.com/radio-bona-dea/showreel/

Naj bo Radio BONA DEA naša skupna dobra boginja, ki bo poskrbela za naše druženje ob dobri glasbi, vsak vaš predlog bo dobrodošel :)

Dejan Pogačnik

Written by Dejan Pogačnik

Ljubitelj dobre glasbe, fotografije. kolasarstva in vsega kar nam prinese pozitivo v življenje. Glasba je zakon :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja