The Doors 1968    Jim Morrison The Doors

Ha! Moj komentar o  The Doors-ih?  Jim legenda, velikani muzike, vsaj zame, tako kot Pink Floydi. Zame boljši od Bitlov.  Mešanica muzike bluza, roka, jazza. Zanimivo je, da Morisson sploh ni znal brati not, niti ni imel pevske izobrazbe, naravni talent. Kitarist ni uporabljal trzalice, igral je s prsti, dolgo časa sploh niso imeli bas kitarista, klaviaturist je imel pa sploh svoj stil igranja, zvok me spominja na Bachove orgle, močne, hrumeče, mogočen zvok…. Bobnar je bil tudi odličen, dobro je razumel Jima. Imeli so kar burno življenje, predvsem Morisson. Če sem si zapomnila, so obstajali  54 mesecev, prodali 80. mio plošč, še sedaj vsako leto prodajo 1 mio plošč. Kaj naj mi to pove? Legende!

 

Jaz sem jih spoznala v mojih mladih letih na četrtkovem večeru v Discu Turist, kjer jih je med drugo staro glasbo  vrtel Dragan Bulič. Prav tako legenda glasbene scene. Me prav zanima kako bi danes zažigali The Doorsi in kako bi bili na sceni sprejeti. Po moje – bi bilo noro. Pa še mi »tastari « ljubitelji bi prišli, po moje bi se zgodovina ponovila, zrušil bi se oder.  :)

 

dragan-bulic

Dragan Bulič radijski maček in jezdec plošč v diskoteki Turist

 

Zanimive povezave:

Wikipedija The Doors link: http://sl.wikipedia.org/wiki/The_Doors

Wikipedija Jim Morrison link: http://sl.wikipedia.org/wiki/Jim_Morrison

Biografija Jim Morison link: http://www.biography.com/people/jim-morrison-9415576/videos/jim-morrison-mini-biography-43514947671

 

 

Bojana Pogačnik

Written by Bojana Pogačnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja