Marjan Kralj

Nekoč je živel kralj ime mu je bilo Marjan pisal se je Kralj in bil je legenda in kralj nedeljskih večerov na Radio Ljubljana z oddajo V nedeljo zvečer. Poslušalci so oddajo V nedeljo zvečer  prvič slišali leta 1966. V oddaji V nedeljo zvečer je Marjan Kralj dolga leta z glasbo in prijazno besedo navduševal mlade in starejše ter tolažil nesrečne.

 

 

 

 

 

No takole je zapisala blogerica Kaisa že pred petimi leti o Marjanu Kralju in nedeljskih večerih.

marjan-kralj-na-kaseti         jna-vojnik

Še danes se spomnim, kako sem vedno težila, da smo prišli z nedeljskih obiskov ob 20:00 saj sem lahko dve uri uživala v dobri glasbi in njegovem glasu. Hja še na kasete sem snemala…. se jih sploh še spomnite?
Najbolj se spomnim tistih romantičnih pozdravov…. za mojega Vojaka, ki je tam in tam……
Joooooooooooj kako sem sanjarila, da bom imela fanta v vojski in mu bom pisala zaljubljena pisma in ga zvesto čakala……..aaaaaaaaaaahhhhhhhhhh. In kako bo prišel v uniformi domov in me objel in pokril s poljubi… Tako romantično sem si predstavljala, kako zvesto služi domovini in misli name ….. itak da bi mi bil zvest, saj takrat še nisem poznala pasti Dvojine…… kaki lepi časi.
No na žalost….. se je pravljica z vojaškim rokom končala z osamosvojitvijo…. aaahhhh še dans je v meni želja po vojaku….  Ampak na vojaške uniforme sem pa še dans čist mehka, uuuuuuuuuuuuuffffffff

Link: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=Kaisa&e_id=52883

 

RADIO BONA DEA je pa naredil 2 urno oddajo z izborom glasbe kot v tistih časih seveda brez žametnega glasu kralja nedeljskih večerov. 

V spomin na Marjana Kralja by Dejan Pogačnik on Mixcloud

 

V branje pa še priporočam blog Uroša Zupana kdo je bil njegov prvi didžej :) čeprav je to bilo takrat tako, da didžej je bil radijski tehnik, glasbo je predhodno izbral radijski urednik žametni glas je bil pa Marjanov. Pa še to velikokrat je cela oddaja bila posneta  že nekaj dni prej na dva velika BASF trakova.

Link: http://www.sigic.si/odzven/potapljanje-v-lastno-sanjarjenje

 

Če ima pa kdo v arhivu na kaseti posnetek kakše oddaje V nedeljo zvečer je pa dobrodošel, da jo spravimo v digitalno obliko in na splet.

 

Dejan Pogačnik

Written by Dejan Pogačnik

Ljubitelj dobre glasbe, fotografije. kolasarstva in vsega kar nam prinese pozitivo v življenje. Glasba je zakon :)